عمل کیست مویی یا جراحی سینوس پیلونیدال + مراقبت ها
کیست پیلونیدال کیسه ای پر از مو و پوست های مرده است که در انتهای استخوان دنبالچه شما تشکیل می شود. محققان قبلاً آنها را به عنوان یک بیماری مادرزادی (که در رحم شکل می گیرد) تصور می کردند. اما امروزه مشخص شده است که آنها از موهای زائده به همراه بافت نرم پوست اطراف به دست می آیند که به سمت داخل کیست رشد می کنند. در نتیجه سیستم ایمنی بدن به این عوامل خارجی واکنش نشان داده و زائده حجیمی به نام کیست مویی به وجود می آید. تنها روش درمان قطعی کیست مویی روش های تهاجمی مانند لیزر و عمل جراحی کیست مویی هستند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
روش های عمل جراحی کیست مویی چیست؟
طبق آمار؛ این بیماری پوستی بیشتر از زنان، مردان را درگیر می کند و در بین مردان هم رنج سنی 20 تا 30 سال در خطر هستند.
درمان های اولیه شامل حمام سیتز، کمپرس گرم و آنتی بیوتیک می باشند. با این حال، اگر عفونت شدید باشد، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید.
دو روش اولیه مورد استفاده برای درمان کیست پیلونیدال عبارتند از:
- برش و زهکشی با تیغ یا لیزر: در طی این روش، پزشک کیست را برش داده و تخلیه می کند.
- برداشتن کیست مویی با جراحی: در طی این روش که سیستکتومی نیز نامیده می شود، پزشک کل کیست و بافت های اطراف آن را برمی دارد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه انجام این روش ها، روند بهبودی و احتمال بازگشت کیست به ادامه مطلب مراجعه کنید.
عمل کیست مویی به روش باز
هنگام عمل با روش باز کیست پر از چرک برش خورده و تمام عفونت و موهای زائد داخلش تخلیه می شود. برای برش و زهکشی پزشک از تیغ جراحی استفاده می کند. پس از عمل سینوس پیلونیدال به روش باز زخم باز می ماند و داخلش با پانسمان کاملا پوشانده می شود تا کاملا ترمیم پیدا کند.
عمل جراحی به روش باز نیازمند موارد زیر می باشد:
- بستری در بیمارستان
- بیهوشی بیمار هنگام عمل
- دوره نقاهت و باز ماندن زخم طی سه تا چهار ماه پس از عمل
- تعویض روزانه پانسمان با گاز استریل و سرم شستشو
پس از عمل زخم از داخل به بیرون بهبود می یابد و ممکن است بعد از ترمیم هم اسکارهایی به جا بگذارد. دوره نقاهت این روش نسبت به روش های دیگر طولانی تر است.
جراحی کیست مویی به روش بسته
به گونه ای می توان گفت که عمل جراحی کیست مویی به روش بسته تقریبا مشابه روش باز است. به این منظور که تمام قسمت عفونی و نواحی آسیب دیده اطراف آن از پوست جدا می شوند. با این تفاوت که به جای باز گذاشتن زخم ها؛ بخیه زده می شوند تا بهبودی زودتر حاصل شود.
در حالی که روش برش و زهکشی معمولاً اولین گزینه جراحی است که برای کیست پیلونیدال در نظر گرفته می شود، پزشک ممکن است برداشتن کیست را با جراحی بسته توصیه کند اگر شامل شرایط پزشکی زیر هستید:
- قبلاً عمل برش و درناژ انجام داده اید اما کیست شما عود کرده است.
- عفونت شدید است.
- دارای کیست های متعدد با مجاری سینوسی هستید.
فراموش نکنید که حتما قبل از عمل با پزشک مشورت کنید تا بهترین روش را نسبت به شرایط پزشکی شما و کیست مویی انتخاب کند.
نحوه خوابیدن بعد از عمل چگونه است؟
بسته به روش جراحی خود، ممکن است بتوانید چند دقیقه باسن خود را در حمام آب گرم و نمک اپسوم استراحت دهید. این می تواند به کاهش ناراحتی و تورم کمک کند، بنابراین ممکن است بخواهید قبل از خواب آن را امتحان کنید.
شما پس از عمل کیست مویی دو گزینه برای خوابیدن دارید: به روی شکم یا پهلو. هر یک از این سبک های خواب می تواند به کاهش فشار روی کمر و باسن کمک کند. هنگام دراز کشیدن به پهلو، مراقب باشید در حالتی که کمرتان روی رخت خواب کشیده می شود، خم نشوید.
بالش های اضافی را با خود به رختخواب ببرید. شما می توانید این بالش ها را در اطراف خود بگذارید که از غلت زدن جلوگیری کند
هزینه عمل چگونه محاسبه می شود؟
هزینه عمل کیست مویی با لیزر یا جراحی بستگی به فاکتور های مختلفی دارد. تمام مواردی مانند عمق کیست، اندازه توده، سابقه پزشکی بیمار، اینکه نوع روش چیست و آیا باید دو روش همزمان انجام شوند یا خیر روی هزینه درمان به طور مستقیم تاثیر گذار است.
عمل سرپایی کیست مویی با لیزر
طبق آمار و تایید علم پزشکی؛ لیزر کیست مویی یا پیلونیدال تومی با موفقیت عالی، عوارض کمتر و رضایتمندی بالای بیمار در تخریب و ریشه کن کردن کیست پیلونیدال است.
جراحی با لیزر یک درمان نسبتا سریع و موثر برای سینوس مویی کمر است. این کیستها که در نزدیکی بالای دنبالچه قرار دارند، توده هایی هستند که با مو و مواد زائد پر شده اند و باعث ایجاد عفونت میشوند. هدف از درمان با لیزر تمیز کردن ناحیه عفونی و برداشتن گودال است تا عفونت عود نکند.
لازم است بدانید که این روش به قدری برای بیمار راحت بوده و نیاز به پانسمان یا درد داشتن ندارد که درمان کیست مویی بدون عمل جراحی نامیده شده است.
مزایا عمل کیست مویی به روش بسته در مقایسه با روش باز
به طور معمول در هر دو روش عمل باز و بسته توده برش خورده و عفونت کاملا تخلیه می شود. ولی عمل بسته کیست مویی در مقایسه با روش باز دارای مزیت های خود می باشد که شامل موارد زیر هستند:
- زمانی که زخم بسته می شود، نسبت به زمانی که باز است، دوره نقاهت زودتر اتفاق می افتد.
- وقتی بیمار با روش باز عمل شود، نیاز دارد که روزانه پانسمان روی زخم را تا زمان بهبودی کامل تعویض کند در صورتی که عمل بسته نیاز به پانسمان نداشته یا فرد نهایت تا دو روز پانسمان دارد.
- این عمل تقریبا در نزدیکی مقعد انجام می شود در نتیجه رعایت نکات بهداشتی اهمیت ویژه ای دارد. زخم باز نسبت به بسته معمولا بیشتر مستعد جذب عفونت است.
- در روش عمل جراحی بسته کیست مویی معمولا نیازی به بیهوشی نیست و توسط بی حسی موضعی انجام می شود.
- پس از عمل بسته با احتمال بسیار بالایی امکان عود و بازگشت وجود ندارد. در صورتی که پس از عمل باز به دلیل تحریک شدن بافت داخل پوست ممکن است پس از مدتی بیماری سینوس پیلونیدال عود کند.
دوران نقاهت عمل کیست مویی چقدر طول می کشد؟
همانطور که اشاره شد، پس از جراحی، پزشک ممکن است زخم را باز بگذارد یا آن را بخیه بزند. مدت زمان بهبودی شما بستگی به روش جراحی و اینکه آیا بخیه زده اید یا خیر دارد. به طور کلی، احتمالاً بین 1 تا 3 ماه طول می کشد تا به طور کامل بهبود یابد.
اکثر افراد می توانند در عرض یک ماه پس از جراحی فعالیت های عادی خود را از سر بگیرند. احتمالاً حدود 6 هفته پس از عمل، یک نوبت ویزیت با پزشک خود باید داشته باشید. قرار ملاقات های بعدی به این بستگی دارد که آیا مواد بسته بندی زخم نیاز به تعویض دارند یا اینکه بخیه ها باید برداشته شوند.
ممکن است در طول روند بهبودی کمی درد یا حساسیت داشته باشید. که این ها با موارد زیر قابل کنترل هستند:
- مصرف داروهای مسکن تجویز شده توسط پزشک
- اجتناب از فعالیت های سنگین
- نشستن روی بالشتک های دوناتی
- برای مدت طولانی روی سطوح سخت فرد نباید بنشیند.
پزشک دستورالعمل هایی را در مورد نحوه تمیز نگه داشتن زخم به شما ارائه می دهد. برای جلوگیری از عفونت یا عود، این دستورالعمل ها را به دقت دنبال کنید.
اگر پزشک شما آنتی بیوتیک تجویز می کند، حتما دوره کامل را کامل کنید، حتی اگر قبل از اتمام آنها احساس بهتری پیدا کنید.
اگر هر یک از موارد زیر را تجربه کردید با پزشک خود تماس بگیرید:
- تب
- ترشح چرک از برش شما
- افزایش درد، تورم، گرما یا قرمزی در نزدیکی محل برش
نظرات
ارسال یک نظر