روش درمان آبسه چیست؟

بیماری آبسه مقعدی در دهه اخیر تبدیل به یکی از عارضه های رایج در قسمت نشیمنگاه شده است. افراد مختلفی دچار آبسه مقعدی می شوند که ربطی به سن و جنسیت آنها هم ندارد.

آبسه های آنورکتال اغلب به دلیل تجمع باکتری های رایج در بافت های آسیب پذیر یا آسیب دیده ایجاد میشوند.همانطور که بدن شما سعی می کند عفونت را کنترل کند، گلبول های سفید خون که در دفاع از بدن در برابر باکتری کشته می شوند، با سایر مایعات بدن شروع به جمع شدن در بافت می کنند.

آبسه چیست؟

آبسه مقعدی یا آنورکتال که همچنین با نام های به عنوان آبسه رکتال، آبسه پری آنال یا آبسه پری رکتال، بسته به محل آن نیز شناخته می شود، حفره ای پر از چرک است که در داخل شیارهای کانال مقعدی (به نام سینوس های مقعد) تشکیل می شود.

آبسه ها می توانند در نزدیکی مقعد یا داخل رکتوم ایجاد شوند همچنین امکان تشکیل در خود راست روده و بالاتر از آن هم وجود دارد. در حالی که آبسه می تواند خود به خود و بدون دلیل ظاهری ایجاد شود، معمولاً با بیماری های گوارشی، بی نظمی روده، سرکوب سیستم ایمنی و حتی برخی داروها نیز همراه است.

علائم

آبسه های آنورکتال معمولاً ابتدا به دلیل درد مبهم و ضربان دار در مقعد یا رکتوم تشخیص داده می شوند که اغلب با درد شدید هنگام دفع مدفوع نیز همراه است.

یکی از رایج ترین دلایل ایجاد آبسه بیماری فیستول مقعدی است که بسیار دردناک می باشد. ممکن است از خود بپرسید روش درمان فیستول با لیزر چگونه است و بهترین درمان آن چیست؟ آیا خطرناک است؟ لازم است بدانید که تنها روش درمان قطعی برای هر دو بیماری آبسه و فیستول لیزر می باشد.

آبسه های داخل رکتوم تمایل به تشکیل بافت های عمیق تری دارند و اغلب در این ناحیه حس می شوند یعنی زمانی که آن را لمس می کنید، یک برآمدگی زیر انگشتانتان می آید.

درمان آبسه مقعدی با لیزر

با شروع تشکیل یک توده قابل لمس، علائم دیگری از آبسه آنورکتال ظاهر می شود، که عبارتند از:

  • تب
  • خستگی
  • یبوست
  • ترشح و خونریزی رکتوم
  • احساس می کنید که باید به دستشویی بروید در حالی که این کار را نمی کنید
  • درد فزاینده و اغلب مداوم، بدتر شدن با حرکت یا در هنگام نشستن

اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و معاینه شوید.

اگر آبسه درمان نشود، می‌تواند منجر به ایجاد فیستول مقعدی شود، یک اتصال تونلی غیرطبیعی بین پوست اطراف مقعد و کانال رکتوم یا مقعدی که ممکن است مدفوع و چرک از طریق آن تخلیه شود.

اگر تب شدید (بیش از ۱۰۰.۴ درجه)، لرز، استفراغ مداوم، ناتوانی در اجابت مزاج، یا درد شدید مقعدی (با یا بدون اجابت مزاج) دارید، بدون تاخیر به اورژانس مراجعه کنید. اینها ممکن است نشان دهنده عفونت سیستمیک باشد که از محل آبسه به جریان خون گسترش یافته است.

https://www.khabaronline.ir/news/1664152/%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D8%A8%D8%B3%D9%87-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

علت و درمان ترشحات مقعدی چیست؟ + عکس

درمان قطعی بیماری های مقعدی-نشیمنگاهی؛ بواسیر، شقاق، فیستول و…

فیستول چیست؟ علائم، علت و تشخیص بیماری فیستول مقعدی