رایج ترین جوش کیستیک یا آکنه عصبی "کیست مویی" چیست؟

 رایج ترین جوش کیستیک یا آکنه عصبی "کیست مویی" چیست؟

جوش‌ های کیستیک عصبی (Neurocysticercosis) یک بیماری تهدید کننده زندگی بیمار نیست، بلکه یک بیماری بوده که به واسطه انگل‌ هایی به نام تپانوسولا سولیوم ناشی از کیستیکروز مغزی که ممکن است در موارد اتفاق بی‌ افتد. تپانوسولا سولیوم یک انگل پارازیتی است که از طریق مصرف آب یا غذاهای آلوده به آن به بدن انسان وارد می‌ شود. گفته می شود که امروزه رایج ترین نوع این توده ها، کیست مویی بوده که در کمر ایجاد می شود.

وقتی تپانوسولا سولیوم به اعصابی که به سمت مغز می روند، وارد می‌ شود، یک یائسه یا دانه درونی در مغز شکل می‌ گیرد که ممکن است علائمی نظیر سردرد، تشنج، ضعف عضلانی یا حتی کاهش حافظه و تغییرات شخصیتی ایجاد کند.

جوش کیستیک عصبی چیست؟

جوش های کیستیک عصبی که به نام کیست تارلوف نیز شناخته می‌ شوند، کیسه‌ های پر از مایعی هستند که بر روی غلاف ریشه عصبی، معمولاً در ناحیه خاجی ستون فقرات، تشکیل می‌ شوند. آنها همچنین می توانند در هر نقطه دیگری از ستون فقرات رخ دهند. آنها عموما در اطراف ریشه های اعصاب تشکیل می شوند. کیست های پری عصبی با سایر کیست هایی که می توانند در ساکروم ایجاد شوند متفاوت هستند زیرا رشته های عصبی ستون فقرات در داخل کیست ها یافت می شوند. زنان بیشتر از مردان به آنها مبتلا می شوند.

فرد مبتلا به چنین کیست‌ هایی احتمالاً هرگز آن را نمی‌ داند، زیرا هرگز علائمی ایجاد نمی‌ کنند. با این حال، هنگامی که نشانه هایی از آنها حس میشود، یکی از شایع ترین آنها درد در ناحیه کمر، باسن یا پاها است. این اتفاق در موارد نادری رخ می دهد که کیست ها با مایع نخاعی بزرگ شده و بر روی اعصاب فشار می آورند.

خطرات و عوارض جوش های کیستیک

از آنجا که آنها به ندرت علائم ایجاد می کنند، کیست های پری عصبی اغلب تشخیص داده نمی شوند. پزشک می تواند با استفاده از تکنیک های تصویربرداری تشخیص دهد که آیا کیست دارید یا خیر. جوش های کیستیک زیر پوستی اغلب به اشتباه تشخیص داده می شوند زیرا علائم آنها بسیار نادر هستند. 

این نوع جوش ها را می توان برای تسکین موقت علائم تخلیه کرد. فقط جراحی می تواند از بازگشت مجدد یا پر شدن مجدد مایعات و ایجاد مجدد علائم جلوگیری کند. با این حال، جراحی باید تنها به عنوان آخرین راه حل در نظر گرفته شود، زیرا خطرات قابل توجهی دارد. علاوه بر این، جراحی همیشه موفقیت آمیز نیست و ممکن است بیمار را با مشکلات بزرگ تری مواجه کند. در موارد نادر، کیست هایی که علائم ایجاد می کنند و درمان نمی شوند، باعث آسیب دائمی به سیستم عصبی می شوند.

علائم آکنه های کیستیک عصبی

افراد مبتلا به کیست پری عصبی به احتمال زیاد علائمی ندارند. اکثر افرادی که آنها را دارند هرگز نمی دانند که این توده ها وجود دارند. زیرا نشانه ها تنها زمانی رخ می‌ دهند که آکنه های کیستیک با مایع نخاعی پر شده و اندازه آنها بزرگ شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، کیست های بزرگ شده می توانند اعصاب را فشرده کرده و مشکلات دیگری ایجاد کنند.

source: https://khoobmishi.com/Blog/20681/%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%AC-%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AC%D9%88%D8%B4-%DA%A9%DB%8C%D8%B3%D8%AA%DB%8C%DA%A9-%D8%A2%DA%A9%D9%86%D9%87-%D8%B9%D8%B5%D8%A8%DB%8C-%DA%A9%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%85%D9%88%DB%8C%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

علت و درمان ترشحات مقعدی چیست؟ + عکس

درمان قطعی بیماری های مقعدی-نشیمنگاهی؛ بواسیر، شقاق، فیستول و…

فیستول چیست؟ علائم، علت و تشخیص بیماری فیستول مقعدی