فیستول مقعدی چیست؟

بیماری فیستول یا ناسور از آزاردهنده ترین بیماری های ناحیه مقعد است. این بیماری موجب اتصال غیرطبیعی دو ارگان از بدن به یکدیگر می گردد. در مورد فیستول مقعدی این مجرایی مابین کانال مقعد و پوست اطراف آن ایجاد می شود. وجود این مجرا موجب می شود، عفونت ها و آلودگی های مقعد به روی پوست منتقل شود در نتیجه این بیماری به شدت آزار دهنده است.

cafemed.ir علت فیستول در اغلب موارد عفونتهای طولانی مدت درمان نشده است در مواردی بروز بیماری های التهابی روده مانند کرون و کولیت در این بیماری نقش دارند، اما اغلب فیستول ها ناشی از آبسه های طولانی مدت و درمان نشده ایجاد می شود.

علائم فیستول

  • التهاب و قرمزی پوست اطراف مقعد
  • درد
  • خروج ترشحات بدبو از زخم فیستول
  • تب
  • آبسه های مکرر
  • بی اختیاری مدفوع
  • رویت سوراخ فیستول
  • ترشحات خون آلود

درمان قطعی فیستول مقعدی

بیماری فیستول باید هر چه سریع تر مورد درمان قرار گیرد، زیرا که در غیر این صورت پیشرفت کرده و آسیب بیشتری را به همراه دارد. در این مورد درمان به سادگی بواسیر و شقاق نبوده و برای برطرف کردن بیماری تنها راه حل استفاده از درمان های تهاجمی است.

برای درمان فیستول معمولاً از روش جراحی استفاده می شود، در طی این درمان زخم فیستول باز شده و عفونت آن برطرف می شود. پس از جراحی ممکن است زخم بدون بخیه رها شود، تا از داخل به سمت خارج ترمیم شود، همچنین ممکن است، بخیه زده شود. در روش اول مراقبت از زخم برای جلوگیری از عفونت کمی مشکل است اما نتیجه درمان موفق تر خواهد بود. در روش بسته اما با وجود کاهش احتمال عفونت ممکن است نتیجه جراحی موفقیت آمیز نباشد و انتخاب روش جراحی بسته به نظر پزشک و نوع فیستول دارد.

درمان فیستول با لیزر شامل استفاده از اشعه لیزر برای برش فیستول است. لیزر درمانی سرپایی انجام شده و موجب می شود، بیماری به طور کامل برطرف شود و هیچ گونه عفونتی به جای نماید. از طرفی این روش درمان بدون احساس درد و یا خونریزی انجام می شود، از همین روی طرفداران بیشتری دارد. با استفاده از این درمان یک بار و برای همیشه از شر این عارضه خلاص خواهید شد.

کیست مویی

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال در پایین کمر و معمولاً مابین دو کفل ایجاد می شود، ولی جزء بیماری های مقعدی شناخته می شود. این بیماری موجب برگشت مو به داخل پوست می گردد و به شکل برآمدگی ملتهب و عفونی نمایان می شود.

کیست مویی علت مشخصی ندارد، اما گفته می شود مجموعه ای از عوامل ژنتیکی و سبک زندگی در بروز آن دخیل هستند. به طور مثال، زیاد نشستن، عدم اصلاح موهای زائد، موهای ضخیم، لباسهای بیش از حد تنگ با الیاف مصنوعی و … از جمله عواملی هستند که ریسک ابتلا به این عارضه را افزایش می دهند.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

علت و درمان ترشحات مقعدی چیست؟ + عکس

درمان قطعی بیماری های مقعدی-نشیمنگاهی؛ بواسیر، شقاق، فیستول و…

فیستول چیست؟ علائم، علت و تشخیص بیماری فیستول مقعدی