اسفنکتر خارجی مقعد

اسفنکتر خارجی مقعد لوله کوتاهی از ماهیچه های اسکلتی بوده که بخش تحتانی کانال مقعد را احاطه کرده است. این عضو یکی از سه ساختار در مجموعه اسفنکتر مقعدی است که اجابت مزاج را کنترل می کند. در حالی که اسفنکتر داخلی مقعد و عضله طولی مشترک بخشی از دیواره کانال مقعد در نظر گرفته می شوند، اسفنکتر خارجی مقعد در واقع بخشی از عضلات کف لگن (پرینه) است.

اسفنکتر خارجی مقعد تا حد زیادی تحت کنترل ارادی سیستم عصبی جسمانی است که به آن اجازه می دهد در حالت انقباض باقی بماند. این عضله به طور داوطلبانه در هنگام اجابت مزاج شل می شود تا امکان عبور مدفوع فراهم شود.


عکس اسفنکتر خارجی مقعد

اجزای تشکیل دهنده

اسفنکتر خارجی مقعد از سه قسمت یا ناحیه غیر مشخص تشکیل شده است: قسمت فوقانی یا عمیق، قسمت میانی یا سطحی و قسمت تحتانی یا زیر جلدی.

برخی از الیاف از قسمت عمیق اسفنکتر خارجی مقعد با عضله پوبو آنالیز ترکیب می شوند. در قسمت قدامی همان ناحیه، برخی از فیبرها از خط وسط عبور می کنند تا با عضله عرضی پرینه سطحی طرف مقابل ترکیب شوند. در خلفی، این قسمت وارد رباط انو کوکسیژیال می شود.

قسمت سطحی از قدامی وارد بدن پرینه و از طریق رباط آن کوکسیژیال به دنبالچه وارد می شود. در این نقاط خط وسط، برخی از الیاف به سمت دیگر عبور می کنند. به دلیل این اتصالات، سطح مقطع عضله به جای گرد، بیضی شکل است و محور بلندتر آن در خط وسط قرار دارد.

قسمت زیر جلدی اسفنکتر خارجی مقعد در زیر پوست قرار دارد و پایین ترین و سطحی ترین قسمت کانال مقعد را احاطه کرده است.

اسفنکتر خارجی مقعد کجا قرار دارد؟

اسفنکتر خارجی مقعد در محل تلاقی بسیاری از فیبرهای عضلانی پیچیده قرار دارد و فضاهای آناتومیک زیادی به آن مربوط می شود. قسمتی عمیق به شکل یک لوله در اطراف قسمت بالاتر اسفنکتر داخلی مقعد تشکیل می دهد، در حالی که قسمت سطحی قسمت پایینی اسفنکتر داخلی مقعد را احاطه می کند. قسمت زیر جلدی لبه مقعد را احاطه کرده و تحتانی ترین فیبرهای آن از اسفنکتر داخلی مقعد امتداد دارند. موقعیت آن منجر به چین های معمولی شده که در خارج از مقعد دیده می شود.

اسفنکتر خارجی مقعد به همراه رباط آنوکوکسیژیال و عصب مقعد تحتانی در مثلث مقعد قرار دارد. بخشی از دیواره خلفی داخلی حفره ایسکیوآنال را تشکیل می دهد.

https://cliniczarei.com/digestion/%d8%a7%d8%b3%d9%81%d9%86%da%a9%d8%aa%d8%b1-%d8%af%d8%a7%d8%ae%d9%84%db%8c-%d8%ae%d8%a7%d8%b1%d8%ac%db%8c-%d9%85%d9%82%d8%b9%d8%af/

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

علت و درمان ترشحات مقعدی چیست؟ + عکس

درمان قطعی بیماری های مقعدی-نشیمنگاهی؛ بواسیر، شقاق، فیستول و…

فیستول چیست؟ علائم، علت و تشخیص بیماری فیستول مقعدی