تفاوت قرص با پماد مترونیدازول چیست؟

 قرص مترونیدازول و پماد مترونیدازول دو شکل متفاوت از یک دارو هستند، این دارو، که یک آنتی بیوتیک است که برای درمان عفونت های باکتریایی استفاده می شود. تفاوت اصلی بین این دو شکل در نحوه اعمال و جذب آنها توسط بدن است:

  1. قرص: قرص مترونیدازول به صورت خوراکی (خوراکی) مصرف می شود و از طریق دستگاه گوارش به جریان خون جذب می شود. آنها اغلب برای درمان عفونت هایی که کل بدن یا اندام های داخلی را تحت تاثیر قرار می دهند استفاده می شوند.
  2. پماد: پماد مترونیدازول یک داروی موضعی است که مستقیماً روی پوست یا ناحیه آسیب دیده استفاده می شود. برای درمان عفونت های موضعی پوست، مانند واژینوز باکتریایی یا روزاسه استفاده می شود. پماد از طریق پوست جذب می شود و به صورت موضعی در محل استفاده عمل می کند.

به طور خلاصه، قرص ها به صورت خوراکی مصرف می شوند و به صورت سیستمی در سراسر بدن عمل می کنند، در حالی که پمادها به صورت موضعی روی پوست استفاده می شوند و به صورت موضعی در محل استفاده عمل می کنند. انتخاب بین قرص و پماد بستگی به نوع و محل عفونت تحت درمان و همچنین توصیه پزشک شما دارد.

کاربرد قرص مترونیدازول چیست؟

قرص مترونیدازول معمولا برای درمان انواع عفونت های باکتریایی ناشی از باکتری های بی هوازی و انگل های خاص استفاده می شود. در اینجا برخی از موارد استفاده رایج از قرص آن آورده شده است:

  1. عفونت های باکتریایی: مترونیدازول در درمان عفونت های ناشی از باکتری های بی هوازی، مانند عفونت هایی که بر دستگاه گوارش، شکم، پوست، استخوان ها، مفاصل و سایر نواحی بدن تاثیر میگذارند، موثر است.
  2. عفونت های تک یاخته ای: این دارو همچنین برای درمان عفونت های ناشی از تک یاخته های خاص مانند تریکوموناس واژینالیس (معمول کننده تریکومونیاز)، ژیاردیا لامبلیا و انتامبا هیستولیتیکا استفاده می شود.
  3. عفونت هلیکوباکتر پیلوری: دارو به صورت قرص اغلب در ترکیب با سایر آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری استفاده می شود که می تواند باعث زخم معده و گاستریت شود.
  4. عفونت های دندانی: مترونیدازول ممکن است برای عفونت های دندانی، مانند آبسه های پریودنتال یا بیماری شدید لثه (پریودنتیت) تجویز شود.
  5. روزاسه: مترونیدازول همچنین به صورت موضعی به شکل ژل یا کرم برای درمان ضایعات التهابی مرتبط با روزاسه، یک بیماری مزمن پوستی استفاده می شود.

مهم است که توجه داشته باشید که قرص مترونیدازول فقط باید تحت راهنمایی یک پزشک استفاده شود، زیرا استفاده نادرست یا استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها می تواند منجر به مقاومت آنتی بیوتیکی و سایر عوارض شود. همیشه دستورالعمل های دکتر خود را دنبال کنید و دوره کامل درمان را طبق دستور کامل کنید.

https://cliniczarei.com/

کاربرد پماد مترونیدازول چیست؟

پماد مترونیدازول یک داروی موضعی است که برای درمان برخی بیماری ها و عفونت های پوستی استفاده می شود. در اینجا برخی از کاربردهای رایج پماد مترونیدازول آورده شده است:

  1. روزاسه: پماد آن معمولاً برای درمان ضایعات التهابی مرتبط با روزاسه، یک بیماری مزمن پوستی که باعث قرمزی، برافروختگی و برآمدگی های آکنه مانند روی صورت می شود، تجویز می شود.
  2. آکنه: پماد مترونیدازول ممکن است به عنوان بخشی از یک رژیم درمانی برای آکنه استفاده شود، به ویژه در مواردی که التهاب و قرمزی وجود دارد.
  3. درماتیت پریوریال: این یک بثورات صورت است که به طور معمول ناحیه اطراف دهان را تحت تاثیر قرار می دهد. پماد مترونیدازول می تواند به کاهش التهاب و قرمزی مرتبط با درماتیت اطراف دهان کمک کند.
  4. عفونت های پوستی باکتریایی: این پماد ممکن است برای درمان برخی عفونت های باکتریایی پوست، به ویژه عفونت های ناشی از باکتری های بی هوازی استفاده شود.
  5. التیام زخم: در برخی موارد، پماد آن ممکن است برای بهبود زخم ناشی از بواسیر یا هموروئید، کیست مویی، شقاق یا فیستول استفاده شود، به ویژه در زخم هایی که در معرض خطر عفونت هستند.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

علت و درمان ترشحات مقعدی چیست؟ + عکس

درمان قطعی بیماری های مقعدی-نشیمنگاهی؛ بواسیر، شقاق، فیستول و…

فیستول چیست؟ علائم، علت و تشخیص بیماری فیستول مقعدی