کاربرد های پماد تریامسینولون ان ان
عموما این دارو به شکل موضعی برای مشکلات پوستی مورد استفاده قرار می گیرد. هدف استفاده از آن می تواند برای درمان مستقیم خود بیماری، یا علائم ناشی از بیماریهای پوستی باشد. به طور کلی کاربردهای پماد تریامسینولون؛ برای مدیریت شرایط پزشکی مختلف، از جمله درماتیت آتوپیک، درماتیت تماسی (مانند پیچک سمی)، اگزما، درماتیت تاولی، پسوریازیس هرپتی فرم، بیماری شقاق مقعد، لیکن اسکلروزیس، بواسیر یا هموروئید، لوپوس اریتماتوی تحت حاد جلدی، درماتومیوزیت فصلی و آلرژیک و… است. که در ادامه به شکل تخصصی به هر یک از آنها می پردازیم:
کیست مویی کمر

پماد تریامسینولون یک کورتیکواستروئید است که گاهی برای کاهش التهاب و خارش مرتبط با بیماری های مختلف پوستی استفاده می شود. برخی از پزشکان ممکن است آن را برای برطرف کردن موقت علائم کیست مویی تا زمانی که درمان جدی را شروع نکردید، تجویز کنند. که به هیچ عنوان برای خود درمانی در نظر گرفته نمیشود.
بیماری پوستی کیست مویی دنبالچه یا کمر، اغلب شامل یک کیست یا آبسه در انتهای ستون فقرات است. درمان قطعی عفونت آن به شکل لیزر کیست مویی یا برای برخی دیگر از بیماران عمل جراحی کیست مویی در دسترس است. سایر روش های درمانی برای این بیماری، شامل استفاده از طیف وسیعی آنتی بیوتیک ها میباشد.توجه کنید؛ در حالی که پماد تریامسینولون ممکن است در برخی موارد به کاهش التهاب کمک کند، درمان اولیه برای بیماری سینوس پیلونیدال نیست. همیشه برای تشخیص دقیق و گزینه های درمانی مناسب متناسب با شرایط خاص خود باید با یک پزشک متخصص کیست مویی یا پوست یا آنورکتال مشورت کنید.
بواسیر یا هموروئید
از آنجا که این دارو با خاصیت کورتیکواستروئیدی خود می تواند باعث کاهش التهاب و تسکین خارش شود، در نتیجه در برخی از بیماران نسبت به شرایط آنها، پزشک پماد تریامسینولون را برای درمان علائم بواسیر یا هموروئید تجویز میکند. به ویژه هنگامی که التهاب یا تورم همراه با قرمزی وجود دارد.
روش اثر گذاری:
- کاهش التهاب: تریامسینولون به کاهش تورم، قرمزی و خارش مقعد کمک می کند.
- تسکین ناراحتی و درد: می تواند تحریک پوستی ناشی از هموروئید را تسکین دهد.
طریقه مصرف:
- استفاده: اغلب، مقدار کمی از پماد را طبق دستور دکتر بواسیر در ناحیه آسیب دیده اعمال کنید. این نکته اهمیت بسیاری داشته که طبق دستورالعمل های مربوط به دفعات و مدت استفاده دارو پیش بروید.
- درمان ترکیبی: تریامسینولون ممکن است همراه با سایر درمان های هموروئید، مانند بی حس کننده های موضعی یا سایر داروهای بدون نسخه نیز استفاده شود.
اگر یک نوبت را فراموش کردم چه باید بکنم؟
دوز فراموش شده را به محض یادآوری، سریعا مصرف کنید. با این حال، اگر به زمان مصرف نوبت بعدی رسیدید، دوز فراموش شده را انجام نداده و طبق روال، برنامه دوز منظم خود را ادامه دهید. برای جبران دوز فراموش شده، 2 دوز پشت سر هم استفاده نکنید.
عوارض جانبی پماد تریامسینولون
عوارض جانبی رایج پماد تریامسینولون ان ان عبارتند از:
- سوزش، خارش، خشکی یا سایر تحریکات پوست درمان شده
- قرمزی یا پوسته پوسته شدن اطراف فولیکول های مو
- قرمزی یا خارش در اطراف دهان
- واکنش پوستی آلرژیک
- ایجاد راش های پوستی و ترک
- آکنه، افزایش رشد موهای بدن
- نازک شدن پوست یا تغییر رنگ
- ایجاد لکه های سفید کمرنگ و پررنگ روی پوست در اثر حساسیت
نظرات
ارسال یک نظر