علائم فیستول در بارداری چیست؟

فیستول مامایی سوراخ یا کانالی است که بین واژن و راست روده یا مثانه به دلیل انسداد طولانی زایمان ایجاد شده و باعث می شود مادر بارداری را در معرض خطر بی اختیاری ادرار یا مدفوع قرار دهد.
تشخیص زودهنگام علائم فیستول مقعدی برای تشخیص و مدیریت به موقع بسیار مهم است. در دوران بارداری، تغییرات هورمونی و استرس فیزیکی روی بدن ممکن است علائم را تشدید کند. مادران باردار اغلب با تجربه یک یا چند مورد از موارد زیر به وجود فیستول در بدن خود پی می برند:
- درد و ناراحتی: درد مداوم در اطراف مقعد یکی از علائم اولیه است. این درد ممکن است در طول اجابت مزاج، نشستن یا ایستادن طولانی مدت تشدید شود.
- تورم یا تشکیل توده: زمانی که بعد از دفع تلاش برای شستن خود دارند، ممکن است یک آبسه مقعدی کوچک را حس کنند. وقتی آن را لمس میکنید میتواند دردناک باشد.
- ترشحات: ترشح بد بوی چرکی یا جاری شدن خونابه از دهانه نزدیک مقعد نشانه مشخصی از فیستول است. در اغلب مواقع ترشحات مداوم ناحیه مقعد را حساس کرده و باعث خارش باسن و سوزش مقعدی میشود.
- تب: در برخی موارد، عفونت مرتبط با فیستول می تواند منجر به تب و ناهنجاری های سیستمیک شود که نشان دهنده نیاز به مداخله فوری مراقبت های پزشکی است.
- آبسه های مکرر: زنان ممکن است متوجه آبسه هایی شوند که پشت سر هم ایجاد شده و خود به خود یا با فشار دست تخلیه می شوند. این آبسه ها نشان دهنده فیستول در لایه های زیرین پوست هستند.
دلایل ایجاد فیستول مقعدی در بارداری
https://cliniczarei.com اگر متوجه شوید که چه عاملی باعث ایجاد فیستول در طی بارداری شما شده است، با رفع علت میتوانید عوارض آن را کاهش داده و علائم بیماری را نیز به خوبی مدیریت کنید. دلایل به وجود آمدن فیستول حاملگی عبارتند از:
- آبسه در داخل یا خارج از مقعد: آبسه های مقعدی علت اصلی ایجاد فیستول در بارداری هستند. عود یا ترکیدن آبسه باعث تشکیل تونلی شده که غده مقعد را به پوست متصل کرده و منجر به ایجاد فیستول می شود.
- تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی در دوران بارداری می تواند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و مادران باردار را مستعد ابتلا به عفونت هایی کند که ممکن است باعث ایجاد فیستول شود.
- فشار روی کف لگن: رحم با بزرگ شدن، بر کف لگن و بافت های اطراف آن فشار وارد کرده که در این دسته از زنان منجر به عوارضی مانند فیستول مقعدی می شود.
- یبوست مزمن: زنان باردار اغلب به دلیل تغییرات هورمونی و مکمل های آهن دچار یبوست می شوند. زور زدن دائمی با هر دفع می تواند باعث آسیب به غدد و بافت های مقعدی شود و خطر آبسه و تشکیل فیستول را افزایش دهد.
- شرایط از قبل موجود: زنان مبتلا به بیماری کرون، کولیت اولسراتیو یا سایر بیماری های التهابی روده در معرض خطر بیشتری برای ایجاد فیستول مقعدی در دوران بارداری هستند.
نظرات
ارسال یک نظر